Samenwerkingen

Stadswijkverwarming en Windesheim Flevoland hebben de handen in elkaar geslagen rondom de uitdagingen in Almere Haven rondom de energietransitie en de duurzame stad.

Momenteel werken we met de het lectoraat Urban Innovation samen en begeleiden als co-makers samen met de docenten en onderzoekers 8 studenten die de minor duurzaamheid volgen. Een mooie start voor langdurige samenwerking met dit kennisinstituut over de duurzame stad van de toekomst.

De komende maanden is er een field lab ingericht in het centrum van Almere Haven (theater Corrosia). Wat ook onze uitvalbasis is voor contacten met Windesheim en de bewoners in dit stadsdeel. Een fieldlab wordt ook wel een ‘real life testing ground’ genoemd, innovatieve toepassingen worden direct in de praktijk getest.

Voor meer informatie over de studie Urban Innovation deze link: https://www.windesheim.nl/onderzoek/lectoraten/urban-innovation

Brancheoverleg burgerinitiatieven

We hebben regelmatig intercollegiaal overleg met partners als de Almeerse energiecoöperaties De Groene Reus, Almeerse Wind en AlmeerMinder.

Overleg met gemeente Almere

Meerdere keren per jaar heeft onze stichting overleg met de gemeente Almere over de energietransitie en beleidsplannen.

%d bloggers liken dit: